Datetiquette: hoe je een verpletterende eerste indruk achterlaat

Mijn zakelijke partner en goede vriend Koen van Relatieklik vroeg me een stukje te schrijven over datiquette, oftewel date-etiquette, oftewel: goede manieren tijdens een ontmoeting met romantische bijbedoelingen.

Ik moet bekennen dat ik zelf weinig ‘goede’ manieren heb. Ik draag het liefst joggingbroeken, lees zelden de krant, mijn haar knip ik uit luiheid zelf en tijdens het eten houd ik mijn mes krampachtig in mijn rechterhand. Of was dat nou juist goed? Kortom; ik ben niet echt de juiste persoon om jou over welke manieren dan ook te adviseren. Ook mijn aanwezigheid in gezelschap is nogal grillig, variĆ«rend van chaotisch druk tot irritant afwezig. Niet echt een voorbeeldfunctie.

Maar goed, tegen wil en dank ben ik een soort van datingdeskundige geworden en dat artikel moest er gewoon komen! Hoe dan verder? Ik hoop dat je er begrip voor kunt opbrengen dat ik te rade ben gegaan bij mijn meer gemanierde collega’s. Ik heb de adviespagina’s van concurrerende websites afgestruind voor nuttige adviezen.

Lees verder

eKudos Nu Jij

Post a comment