Lopez?

Marcelino Lopez (1974) is schrijvend psycholoog en therapeut. Hij schrijft graag over geluk, blinde vlekken, communicatie, liefde en andere waanzin. Onlangs verscheen zijn eerste boek ‘Liefde in Tijden van Facebook‘ bij Prometheus/Bert Bakker. Als auteur en deskundige verzorgt hij regelmatig bijdragen in zowel de geschreven media als voor radio en tv. Zijn bijdragen waren onder andere te lezen, te horen of te zien bij: Esquire, Psychologie Magazine, Metro, Café De Liefde (VPRO), Loverboys (BNN), Spuiten en Slikken (BNN), EditieNL (RTL), SBS Shownieuws, Koffietijd (RTL4). Tevens is hij oprichter van het blog Psychologisch.nu en de gratis datingsite Relatieklik.nl.

Meer informatie, vragen of aanvragen voor interviews hier.

Mailen kan naar marcelino at psychologisch punt nu

eKudos Nu Jij
Posted in

26 comments

 1. Miriam

  Dag Marcelino,

  Je schrijft interessante stukjes. Leuk! Aangezien je nu voor deze dating-site als psycholoog fungeert vraag ik me af hoe je erbij bent gekomen om deze site op te zetten. En of je zelf een relatie hebt en zo ja, heb je die ook via een internetsite ontmoet of in Real Life?
  De reden waarom ik het vraag is of je schrijft vanuit eigen ervaring of puur vanuit onderzoek en studie wat je gedaan hebt.

  Hiermee wil ik niets afdoen aan jou en je stukjes hoor, het is meer nieuwsgierigheid en interesse :-)!

  Miriam

 2. Philomène

  Nou,met verbazing gelezen,indrukwekkend!
  Zeer interessant,gezien mijn eigen ervaring sinds kort op een site,en msn ongelooflijk hoe mensen in elkaar steken in de veiligheid van hun huis en pc,onbereikbaar en toch dichtbij!

 3. Yvette Rolvers

  Hallo Marcelino,

  Ben ik op zoek naar een Psychologisch woordenboek, kom ik bij jouw site.
  of blog, weet eigenlijk het verschil niet. Hier moet ik me ook nog eens in verdiepen als ik tijd heb;-)

  Hoe dan ook, wat ik wil zeggen is: leuke site, leuk geschreven stukjes.

  Nu ga ik verder zoeken,

  Groetjes,
  Yvette

 4. Liza

  Hoi Marcelino,

  Leuke blog heb je! Goed geschreven stukken en een goede ‘spiegel’!

  Ik begrijp dat je ook consults geeft, maar zie alleen geen contactgegevens? Zou graag een keer bij je langs willen komen voor een consult. Kun je mij hierover benaderen via e-mail?

  Dank!

  Groeten,
  Liza

 5. krullenbol

  Opbouwende kritiek van een geboeide lezer. Zonder spelfouten zijn de artikelen nog mooier.

 6. Dinanda

  Hallo Marcelino,

  Interessante site erg leerzaam!
  Ik zie dat je vragen beantwoord van lezers, ik wil ook graag een vraag kwijt, maar kan niet vinden waar en hoe ik dat kan doen.

  groetjes

 7. Dinanda

  Hai Marcelino
  Dat mailadres werkt niet, krijg mijn mail teruggestuurd. Dan maar zo.
  Mijn vraag is hoe laat je een ex los die je nog regelmatig ziet vanwege gezamenlijke kinderen? Hoe ga je om met de spanning die ontstaat in het contact ( en dus ook niet kwijt kan vanwege aanwezigheid kinderen) .
  Ik lees hier veel over dat je je ex niet meer moet zien dat dat het beste is. Daar ben ik het ook volledig mee eens, maar dat is onmogelijk wanneer er kinderen zijn.

 8. Dinanda

  Hallo Marcelino,

  Mijn vorige bericht is niet meer relevant. Voor the time being dan. Spanning is nu even weg dus ik kan er weer even tegen aan.

  Groet.
  Dinanda

 9. Anne Schietecat

  beste meneer Lopez,

  ik benader u namens de symposium commissie complex. Dit is een studievereniging van psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Wij organiseren een symposium over bedrog. Na het lezen van uw site, zijn wij benieuwd of u misschien zou willen spreken op dit symposium. Deze zal plaats vinden op 17 september. Indien u interesse heeft, of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het email adres symposiumbedrog@gmail.com.
  Alvast bedankt!

 10. Elsa

  Hallo Marcello,

  Ik wil je graag complimenteren over je site. leuke blog!
  Indrukwekkende CV
  Hier zal ik wel vaker rondsnuffelen!

  Ps> En een erg aantrekkelijke man;)

  Ciao!

 11. Ilse

  Hoi Marcelino,

  Ik bladerde afg. weekend in de Zondagskrant en zag jouw naam staan. Leuk!
  Ik heb altijd gedacht dat ik jouw naam nog wel eens zou terug zien in de krant ofzo, maar ik dacht altijd meer in de kunst, en niet in de psychologie! Alhoewel me dat ook eigenlijk niet verbaast.

  Leuk om van en over je te lezen. Ik hoop dat het goed met je gaat.

  Groetjes, Ilse
  (van de Kariboe, weet je dat nog?)

 12. Kim

  Hey Marcelino,
  Bedankt dat deze site gratis is, haha!! Maar ik vraag me af als er toch zo”n zestigduizend mensen staan ingeschreven, waarom er gemiddeld maar 250 tot 260 mensen online zijn? Dan moet er of iets mis zijn met de site, of je mist ergens compleet je doel, om mensen te kunnen matchen.
  Wat denk jij?
  Ciao
  Kim

 13. Iris

  Ik Googelde op “Overeenkomsten tussen man en vrouw benadrukken, ipv de verschillen” en kwam zo op deze pagina uit.
  Wat een ongelooflijk lekker ding ben jij!

  Is dit het Lot?

  Haha

  (Mannen komen idd NIET van Mars, vrouwen NIET van Venus en ik, Iris, al helemaal NIET uit dit melkwegstelsel.Hihi…)

 14. cisca

  Hallo Marcelino

  Ook van mij een groot compliment over deze site, en je cv.
  Er staan veel nuttige tips in, het is erg interressant
  en leerzaam allemaal…en dat het gratis is, kom je niet vaak tegen.
  Ik wens je heel veel succes met je carriere en deze site..
  TOPPIE!!! En als ik vragen heb…ik weet je te vinden ..

  Vriendelijke groetjes Cisca

 15. M. Bakker

  Hallo Marcelino,

  ik volg je blog al een tijdje, en vroeg me een paar dingen af.
  1. Is het niet een enorme belangenverstrengeling dat je tegelijk relatie-psycholoog en eigenaar van datingsites bent?
  2. Waarom heb je *twee* datingsites? De potentiële partners zijn al zo verdeeld over de stortvloed van datingsites!

  Martijn

 16. Marcelino

  Hoi Martijn,

  Leuk dat je het blog volgt. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  Wat betreft je eerste vraag, eerst een wedervraag: welke belangen worden volgens jou verstrengeld dan?

  Dat van die twee datingsites is een kwestie van ‘toevallig op het juiste moment op de juiste plek’: mijn zakelijke partner (die ook echt de zakelijke kant van het geheel regelt) heeft meer dan ik last van territoriumdrang. Toevallig werd ons de optie geboden om Knuz over te nemen. Omdat Knuz ook gratis is en veel meer leden en bekendheid heeft dan RK besloot hij dat dit een goede strategie was om meer serieuze Knuzzers ook met Relatieklik kennis te laten maken. We hebben er wel eens aan gedacht om de twee sites met elkaar te laten versmelten, maar we denken dat beide sites een verschillende doelgroep aanspreken. Knuz is volgens ons meer community waar ook vriendschap mogelijk is, Relatieklik is meer voor de iets serieuzere relatiezoekers die de extra mogelijkheid van onze test waarderen.

  Groeten

  Marcelino

 17. Martijn

  Hallo Marcellino,

  bedankt voor je antwoord. Het duurde even voor ik toekwam aan zelf antwoorden, maar hier is ‘ie dan.
  Wat je wedervraag betreft, er zit een verhaal achter. Ik heb ooit van een coach het advies gekregen om “het eens online te proberen” met de liefde. Hij noemde daarbij een bepaalde site. Nou, die site deugde voor geen meter. (Ik wil geen namen noemen, maar het betrof een betaalde site met een psychologische test….). Ik ben later gaan vermoeden dat die coach een belang in die site had, maar ik heb dat nooit kunnen bewijzen.

  Naast mijn teleurstelling met die site heb ik toen ook andere sites geprobeerd, gratis en betaalde, bijna een jaar lang. Veel tijd en geld in gestoken, alleen maar teleurstellingen aan overgehouden. Ik ben er van overtuigd geraakt dat online dating meer kwaad dan goed doet.

  Om dan toch nog een beetje positief af te sluiten, ik hoop dat jouw leden meer geluk hebben met jouw sites dan ik heb gehad met de sites waar ik op zat. Voor mij is online dating intussen een afgesloten hoofdstuk.

  Groeten,

  Martijn

 18. leonie van rijn

  hallo marcello, in cosmo weet niet meer welke heb je een artiekel geschreven over relaties en het uit maken van relaties. je schreef dat mannen het makkelijk mee om gaan dan vrouwen als een relatie wordt verbroken. heb een relatie gehad en hij heeft de relatie uit gemaakt en heeft daar na spijt dat hij die relatie heeft verbroken.heeft het ook tegen andere gezegt dat hij spijt heeft maar ontkent dat hij dat gezegt heefttegen andere

 19. karolrozenbladt

  hallo mr marcello
  Hoe gaat het met u,
  Ik wil. U graag een vraag steLlen over stress en memory problemen

  Wat kunt u doen om stress en memory lost te stoppen.

  From karol.

 20. Nicow

  Hallo Marcellino,
  Compliment voor de duidelijke en inspirerende stukjes!
  Ik heb een verzoek: wil je een stukje schrijven over de fasering bij de kennismaking.
  Want ik heb gemerkt, dat sommige mensen moeite hebben met de ‘juiste’ volgorde. Zo kende ik iemand, die eerst seks wilde, en daarna pas hand in hand durfde lopen. Een ander iemand wil eerst een fysieke klik voelen, en daarna pas ervaren dat er belangstelling voor de persoon zelf was.
  Ik zie hier strategieën in. De ene is ‘gemakkelijker’ dan de andere persoon. Maar strategieën hebben voor- en nadelen. Een duidelijke fasering, met soorten klik, en welke soorten handelingen beslist ná elkaar zou moeten komen, kan heel handig zijn. Als mijn verzoek te cryptisch is, wil ik dit graag toelichten.

 21. Mirna

  Beste Marcellino,

  Ik was uw blog aan het lezen en zag dat u ook gebruik maakt van wetenschappelijke onderzoeken. Ik denk dat mijn onderzoek aan de UA (waar ik nu mee bezig ben) ook relevant kan zijn voor uw blog. Ik onderzoek namelijk de redenen waarom mensen gebruik maken van een datingwebsite of een datingapplicatie. Zou u me kunnen helpen aan meer respondenten voor mijn survey in ruil voor mijn resultaten?

Post a comment