God twittert ook

Hippocrates, Oude Wijze Griek en vader van de geneeskunde, zei zo’n 2000 jaar geleden: “Er zijn in feite twee dingen, wetenschap en mening, de eerste leidt tot kennis, de tweede tot onwetendheid.”

Hij verwoordde daarmee nogal perfect de scheidslijn tussen wat we graag zouden geloven en dat wat de werkelijkheid ons daadwerkelijk vertelt. Wat de werkelijkheid ons vertelt is niet altijd goed hoorbaar en druist soms in tegen intuïtie, aangeleerde vooroordelen en andere hardnekkige hersenspoelinkjes. Er zijn nog steeds mensen die bijvoorbeeld denken dat ‏@Pontifex God op aarde is. Hij heeft een stuk meer volgers dan die meneer aan het kruis destijds.

De reden dat zij dit geloven? Iets met een stoffig en tegenstrijdig boek en geboren worden in een bepaalde streek, uit bepaalde ouders.

Waarom zou je anders geloven dat God op Aarde een halfdode man in een jurk is die vindt dat Aids en overbevolking slecht zijn, maar condooms en abortus slechter. Een man die ‘weet’ dat kinderen verkrachten ‘tegen de wil van God is’, maar de daders straffen niet echt nodig. God is liefde en vergeving weet je niet? En Hij regelt het allemaal wel weer in het hiernamaals. Zo is ie, God: een mysterieuze, maar rechtvaardige scharrelaar. En Hij gaat met z’n tijd mee. (Tuurlijk, wat dacht je dan? Hij heeft de tijd zelf verzonnen). Hier een filmpje van God op Aarde die zijn eerste tweet aflevert. Ook zo benieuwd wat voor parel van wijsheid dat is?

eKudos Nu Jij

Post a comment