Uitstelgedrag en drie tips om het te overwinnen

Time online magazine komt met drie nuttige tips om uitstellen te voorkomen:

Stel deadlines. Maak een realistisch tijdschema met duidelijke stappen. Herinner jezelf daaraan met niet te vermijden visuele cues: gebruik een agenda en/of doe post-its op je computer.

Vraag om hulp. Een goede truc is om aan een gewaardeerde collega te vragen jouw werkje te reviewen. Het helpt als iemand wacht op je werk. Je geweten gaat je parten spelen als je je afspraak dan niet nakomt.

Verander je zelfbeeld. Zie je zelf niet als een luie donder of chronische uitsteller. Zie jezelf vanaf nu als iemand die dingen afmaakt. En praat als zodanig over jezelf, zelfs als anderen dat beeld nog niet van je hebben. Dat komt nog wel.

Bonustip van mij: houd jezelf voor de gek en doe een paar minuten alsof je met plezier aan de taak bezig bent. Mensen die op die manier vrijblijvend aan de taak beginnen, maken het veel vaker wel dan niet af. Dat blijkt uit onderzoek.

eKudos Nu Jij

One comment

  1. Irene

    Zorg voor iets minder afleiding: maak je bureau leeg > zet je mobiel uit > sluit facebook af en ga achter je bureau zitten en sta jezelf niet toe om iets anders te doen dan je belangrijke taken > Houd dit 1 uur vol en weg is je uitstelgedrag herhaal dit 4 maal per dag: Je zult zien dat je bergen kunt verzetten!

Post a comment