Video-cursus: kritisch leren denken in twaalf minuten

Onze hersenen zijn gemaakt om snel patronen te herkennen in de zintuiglijke brei van alles dat we zien, horen, proeven, ruiken en voelen. We zijn er goed in. Misschien wel iet te goed. Onze hersenen grijpen razendsnel naar conclusies en we maken van complexe situaties al vlug een coherent verhaaltje. Niet zelden is ons vertrouwen of geloof daarin onterecht. Kritisch denken is daarom een essentiĆ«le skill om de valkuilen van ons snelle, creatieve brein te omzeilen, en balans in de zaak te brengen. Of zoals de astronoom Carl Sagan het zei: ‘Het is belangrijk om een open geest te hebben, maar niet zo open dat je hersenen eruit vallen.”

Onderstaande cursus (Engelstalig) duurt in totaal twaalf minuten en is de moeite waard als je niet thuis bent in de kunst van het logisch redeneren. In het beste geval kan het je geld en leed besparen.

eKudos Nu Jij

Post a comment