Boeddha was de sympathiekste, en gelukkigste

Van alle grote historische, religieuze figuren vind ik de Boeddha het sympathiekst. Zijn woorden maken het moeilijk om van het spirituele pad een vervelende strijd met jezelf of anderen te maken en mensen te veroordelen op kenmerken waar ze niks aan kunnen doen en die verder niemand schaden (denk aan vrouwzijn, homoseksualiteit). Daarnaast kloppen veel van zijn uitspraken met wetenschappelijk onderzoek naar persoonlijk en collectief welzijn. Aardig zijn voor anderen, is aardig zijn voor jezelf. Iedereen wordt daar gelukkiger van. Geld, status, ego zijn bijzaken, en maken ongelukkig als ze jouw belangrijkste prioriteit worden in deze ongrijpbare, altijd veranderende wereld.

Lees hier negen tips van de Boeddha om gelukkiger te worden.

eKudos Nu Jij

Post a comment