Magneet heeft effect op het vertellen van leugentjes (net als alcohol)

Onze hersenen werken als één geheel, maar verschillende gedragingen en functies vereisen vaak meer energie van een of meerdere specifieke hersengebiedjes. Bij het vertellen van een leugen bijvoorbeeld maken we vooral gebruik van het dorsale gedeelte van de prefrontale cortex: een gebied dat belangrijk is voor bepaalde cognitieve en emotionele taken zoals beslissingen maken, anticiperen en plannen. Hersenonderzoekers hebben ontdekt dat wanneer je de hersenactiviteit in dit gebied dempt middels een magneet (transcraniale magnetische stimulatie) mensen over het algemeen minder leugens uiten dan wanneer dit gebied wel op volle sterkte werkt. Stimulatie van andere gedeelten had geen invloed op het aantal leugens dat ze vertelden. Wil je eerlijker worden en heb je geen reuzenmagneet bij de hand? Een paar keer diep in het glaaske kijken werkt ook.

Maar dat komt omdat het alles vertroebelt.

eKudos Nu Jij

Post a comment