De schaduwkant van sociale media voor kinderen

Volgens onderzoekers versterkt Facebook het gevoel van verbondenheid bij sociaal goed aangepaste kinderen, maar heeft het een tegenovergesteld effect bij kinderen met aanleg voor depressies. De ‘Facebook depressie’ komt vooral voor bij tieners die geobsedeerd lijken te zijn door het medium. Volgens Dr. Gwenn O’Keeffe, kinderarts en hoofdauteur van de nieuwe richtlijnen voor sociale media van de American Academy of Pediatrics (AAP), heeft Facebook bepaalde eigenschappen die het moeilijk maken om zich in de community staande te houden, zeker voor kinderen met weinig zelfvertrouwen. Honderden ‘vrienden’, veel berichten op het statusoverzicht en foto’s van gelukkige mensen die leuke dingen doen, kunnen er voor zorgen dat een jongere zich nog veel slechter gaat voelen, omdat hij dit allemaal niet heeft.

Lees hier meer.

eKudos Nu Jij

One comment

  1. Peter

    Ik vraag me weleens af wie de naam social media verzonnen heeft want het lijkt er veel sterker op dat het individualisme in alle leeftijdscategorie├źn erdoor bevorderd is geworden. In ons drukke bestaan waar nauwelijks iemand ruimte heeft om tijd vrij te maken voor real sociaal contact lijkt iedereen wel ineens tijd genoeg te hebben voor de zogenaamde 100den social media vrienden. Het is maar een beetje vreemd hoor, vooral als je jezelf graag iets wijsmaakt. De naam desocial media klinkt dan ook niet aantrekkelijk genoeg toch?

Post a comment