Een op vijf heeft spijt van gemiste kans op romantisch vlak

Spijt kan schadelijk zijn voor je geestelijke welzijn als je obsessief blijft mijmeren over je gemiste kansen of gemaakte fouten. De beste manier om ermee om te gaan is de spijt van top tot teen te voelen en daarna met jezelf af te spreken dat je er een volgende keer anders mee omgaat. Dat is de boodschap van psycholoog Neal Roese. Hij deed onderzoek naar het fenomeen, en kwam erachter dat bijna een op de vijf respondenten het meeste spijt had van gemiste kansen op romantisch vlak. Vrouwen (44 %) hadden daar meer last van dan mannen (19 %). Op een tweede plek stond gehannes met intimi (16 %), gevolgd door verkeerde opleiding (13 %) of carrière (12 %), financiële missers (10 %), keuzes in opvoeding van kinderen (9 %) en gezondheid (6 %).

Spijt? Het is vast niet te laat!

eKudos Nu Jij

Post a comment