Het grote geheim van de The Secret en andere zelfhulp

En nu wordt alles echt anders

‘Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus’; ‘Think like a man, act like a woman’; ‘The Secret’; ‘De psychologie van verandering’; ‘Heel je leven’; ‘Awaken the giant within’; ‘The Law of Attraction’; ”The Power of Now.’

Titels van zelfhulpboeken, therapieën en workshops klinken vaak simpel en krachtig. En toch is er lang over nagedacht. Als ze niet revolutionair en radicaal vernieuwend zouden klinken zou je de boodschap niet kopen. De bedenkers weten dat. Je moet de ideeën consumeren alsof het de eerste keer is: zo hebben ze de meeste impact. We hebben allemaal weerstand tegen verandering, daarom moeten we overtuigd worden. Je moet het willen, je moet het voelen en je daarna kun je het doen!

Lees verder

eKudos Nu Jij

One comment

  1. Peter

    Hallo Marcellino,
    Wist je al dat er ook een boek is The Secret of The Secret? Daarin worden de werkwijze en manipulaties van de auteur besproken. Het blijkt bijvoorbeeld dat nogal wat bijdragen zijn ‘herschreven’ op een manier waar de geïnterviewde persoon later niet zo gelukkig mee was. Rhonda Byrne heeft natuurlijk voor zichzelf wel het wonder geschapen. Van een pas gescheiden en berooide alleenstaande vrouw, werd zij de uiterst succesvolle tv-producer en auteur van een internationale bestseller. Het boek zelf is erg oppervlakkig en materialistisch. De Kracht van het Nu of het Boek der Geheimen van Deepak Chopra zijn inhoudelijk veel en veel sterker.

    groet, Peter

Post a comment