Dokter Love geeft raad aan een hopeloze man

Max (26): “Ik zie er erg middelmatig uit, ben niet bijzonder grappig of intelligent, noch ben ik een doelgerichte go-getter die vrouwen aan zich weet te binden. Vrouwen willen dat er op ze gejaagd wordt, maar daar ben ik te bescheiden voor. Hopeloos?”

In jouw korte mailtje lees ik veel veronderstellingen. Je gaat ervan uit dat je weet wat vrouwen denken en willen, en dat dat precies is wat jij NIET te bieden hebt. Je zegt bijna – ik overdrijf een beetje – dat vrouwen een oogverblindende academisch geschoolde macho zoeken die ook als stand-up comedian geen gek figuur zou slaan. Het is een klein wonder dat je het eigenlijk nog probeert als ‘normale’ man. Het probleem met dit soort dingen is dat alles wat je denkt ‘waar’ wordt. Als je denkt dat je een suffe vent bent die toch niet interessant is en geen leuk gesprek op gang weet te houden, tja dan…

Ik heb gelukkig goed nieuws voor je. De meeste vrouwen die ik ken – ook de leuke en aantrekkelijke – willen in de eerste plaats iemand die hen respecteert, naar ze luistert en hen neemt voor wie ze zijn. Klinkt als een uitgemolken cliché, maar zelfs wetenschappelijk onderzoek op dit vlak bevestigt het. Vertrouwen en intimiteit zijn het belangrijkst. En dat koop je niet met uiterlijk, geld, of leuke grappen alleen. Daar is oprechte betrokkenheid nodig. Liever een echt mens met wie ze contact en vertrouwen kan genieten dan een of andere droomprins die weinig aandacht voor haar heeft. Dat is namelijk pas echt saai. Natuurlijk is het vleiend voor een vrouw als Brad Pitt of Superman avances maakt, maar als dit verder zonder echte interesse of betrokkenheid gebeurt zal daar geen mooie relatie uit bloeien en zal deze mevrouw zich niet openstellen. Nou ja, okay, misschien dat er een keer seks uit voorkomt.
Mijn advies: laat je alsjeblieft niet leiden door nutteloze vooroordelen over wat de ander wil, maar maak gewoon contact door geïnteresseerd en jezelf te zijn. En vergeet daarbij niet van de ontmoeting zelf te genieten. Als je net als veel mannen daten ziet als een kwestie van ‘winnen’ of ‘verliezen’, dan wordt het een eenzame gelegenheid.
En bedenk ook: het is altijd te vroeg om op te geven.

eKudos Nu Jij

5 comments

 1. Peter

  Ik heb een andere visie waarom mannen vaak kopzorgen hebben en trachten aan de wensen van de vrouwen te moeten voldoen. Ook een visie zou ik zeggen. Het probleem met jullie mannen is gewoon dat je de vrouwen veel te veel aandacht geeft. Je moet niet vergeten dat andere mannen dat ook doen en de druk voor vrouwen snel veel te groot wordt. De vrouw kan niets anders dan zich wapenen met weerstand waar jullie dus zelf de oorzaak van zijn! Moeilijker is het nooit geweest. Het zwakke punt waar jullie mannen mee door de mand vallen is dat jullie niet eensgezind zijn. De ene man verovert regelmatig en de ander zeer zelden maar vrouwen stellen natuurlijk wel hun weerstand in op diegene waar ze regelmatig door ‘lastig’ gevallen worden. Wat dat betreft handelen vrouwen veel meer vanuit een collectieve overtuiging en zijn zij veel eensgezinder (alles met zoveel mogelijk vriendinnen overleggen heeft zin) Dat is hun kracht. Zolang jullie mannen andere mannen als concurrent blijven zien die je vóór moet zijn met dat veroveren blijven jullie dus ook die kracht weggeven en voor je eigen problematiek zorgen hoe je dat moet gaan doen.. tot wanhoop aan toe. Ik zou zeggen; kijk eens hoe passief de vrouw het doet en bedenk hoeveel kopzorgen de man heeft!

 2. Gus

  Max, als je een vrouw wilt hebben, dan hieronder zijn zeven simpele dingen die vrouwen aantrekkelijk vinden aan mannen (in willekeurige volgorde):

  (Bron: Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben. Barbara & Allan Pease, het Spectrum, Houten: 2e druk, 2009. pag. 77-80)

  I. Vrouwen vallen op mannen die hen aan het lachen maken

  Een man met gevoel voor humor staat bovenaan of nagenoeg bovenaan in elk onderzoek naar wat vrouwen aantrekkelijk vinden, en deze eigenschap wordt regelmatig in contactadvertenties genoemd. Als een vrouw lacht, dragen haar hersenen haar lichaam op endorfinen aan te maken – een chemische stof met een struc tuur die gelijk is aan morfine – waardoor ze dat warme, tintelende gevoel krijgt. Endorfinen zijn natuurlijke pijn stillers van het lichaam, ze bouwen het immuunsysteem op en beschermen tegen ziekten. Lachen zorgt voor een daling van stresshormonen, zoals cortisol, en doet hoge bloeddruk dalen, waardoor het risico op een hartkwaal vermindert. Een verhoogd cortisolniveau onderdrukt het immuunsysteem; het is dus goed voor je algehele gezondheid dat het niveau van dit hormoon daalt. Vrouwen weten onbewust dat een man die in staat is de zonnige kant van het leven te zien haar gezondheid, algemene welzijn en levensduur bevordert. Ze zullen dus mannen uit de weg gaan die voortdurend negatief en chagrijnig zijn, en met een grote boog om zuurpruimen heen lopen . Ook mannen kennen de kracht van humor, ze wedijveren met elkaar wie de leukste mop kan vertellen. Ze weten dat degene om wie het hardst gelachen wordt op dat moment de meeste status heeft en dat humor vrouwen aantrekt.

  2. Vrouwen vallen op mannen die met hen willen communiceren

  Hoog op het lijstje van iedere vrouw staat een man die naar haar wil luisteren als ze over haar problemen en gevoelens praat zonder dat hij haar interrumpeert en met oplossingen komt. Onthul, als je een man bent, persoonlijke details over jezelf als zij open over zichzelf vertelt. Dit soort ‘spiegelen’ schept een band en leidt eerder tot intimiteit. Het betekent niet dat een man zich als een vrouw hoeft te gedragen; hij moet gewoon belangstellend luisteren en geen oplossingen aandragen.

  3. Vrouwen vallen op mannen die kunnen koken

  Zo’n miljoen jaar lang zijn mannen op voedseljacht gegaan en gaven ze hun buit aan vrouwen. Zelfs in de eenentwintigste eeuw zal een man die een maaltijd voor een vrouw kookt oergevoelens in haar losmaken. Dit is de reden waarom het zo’n feest voor een vrouw is als ze mee uit eten genomen wordt, zelfs als ze helemaal geen trek heeft. Het gaat om het feit dat een man bereid is voor haar voedsel te zorgen. Geef je, als je een man bent, op voor een kookcursus.

  4. Vrouwen vallen op mannen die kunnen dansen

  Het enige doel van dansen is aandacht trekken, en het belangrijkste motief daarbij is seks. Als stellen dansen houden ze elkaar meestal vast en spiegelen ze elkaars bewegingen, net als andere diersoorten doen voordat ze gaan paren. Slechts één op de acht mannen beschikt over een ritmeknop in de hersenen, een knop die je in staat stelt ritmes aan te voelen en met je vingers op de maat van de muziek mee te knippen, terwijl de meeste vrouwen van nature ritmegevoel hebben. Vrouwen dansen om de aandacht van potentiële partners te trekken, meer niet, en een man die hieraan mee wil doen kan niet meer stuk en zal nooit zonder vriendin zitten. Ga als je een man bent op dansles, maar maak eerst je kookcursus af.

  5. Vrouwen vallen op mannen die hen zich zeker laten voelen

  Vrouwen zijn onzeker over drie dingen: hun uiterlijk, hun financiële situatie en of ze bemind worden. Een vrouw wil horen dat ze er goed uitziet, lekker ruikt, lekker smaakt en lekker voelt. Als niemand opmerkt dat ze een nieuw kapsel of nieuwe schoenen heeft, denkt ze dat ze niet de moeite waard is gezien te worden. Als je tegen een vrouw zegt dat ze er geweldig uitziet en complimentjes maakt over haar smaak voelt ze zich sexy en zou ze zelfs kunnen overwegen seks met je te hebben. De meeste vrouwen worden achterdochtig en onzeker als een man laat thuiskomt en niet uitlegt waar hij al die tijd geweest is. Hij kan haar ongerustheid wegnemen door te bellen en te zeggen waar hij is, hoe laat hij thuis zal zijn of dat hij haar mist.

  6. Vrouwen vallen op mannen die van kinderen houden

  Vrouwen willen een relatie om deel uit te maken van een eenheid waarin ze zich veilig, zelfverzekerd en prettig kan voelen. Het vermogen kinderen te krijgen is de grootste troef die vrouwen in handen hebben, en een man die laat zien dat hij van kinderen houdt door spelletjes met ze te doen, gekke gezichten te trekken, grapjes te maken of verhaaltjes te vertellen voor het slapengaan scoort hoog qua aantrekkelijkheid.

  7. Vrouwen vallen op mannen die er gezond uitzien

  Overal op de wereld vinden vrouwen een goede gezondheid van een man essentieel en hebben ze dit hoog op hun lijst met wenselijke mannelijke kwaliteiten staan. Dit heeft twee redenen. Ten eerste kan hij, als hij een slechte gezondheid heeft, vroegtijdig overlijden of arbeidsongeschikt worden, wat haar financiële situatie in gevaar brengt. Ten tweede zou hij zijn ziekte aan haar of haar kinderen kunnen overbrengen door lichamelijk contact of via de genen. Een gezonde man draagt de belofte in zich om voor gezonde nakomelingen te zorgen en de kost te verdienen. Over het algemeen beschouwen vrouwen veel zaken als niet gezond: van een zwakke fysieke conditie en open wonden tot een slechte adem en onfatsoenlijke manieren.
  Een goede gezondheid herken je aan een goede fysieke conditie, een gave huid en een hoog energiepeil; het laatste uit zich uit in een energieke tred, snelle bewegingen en een optimistische levenshouding (eveneens kenmerken van mensen met een hoge status). Van relaxte, traag bewegende mannen wordt verondersteld dat ze langer leven, maar onvoldoende motivatie en ambitie hebben; ze zijn daarom geen aantrekkelijke potentiële partners omdat je niet verzekerd kunt zijn van bezit op de lange termijn. Ga dus, als je een man bent, voordat je voor een vrouw gaat koken en haar mee uit dansen neemt, naar de sportschool om te trainen.

  Dus Max, nu weet je wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan mannen, aan het werk!!

 3. Gus

  Nawoord:
  Max, omdat je middelmatig uitziet en niet bijzonder grappig of intelligent bent, ook niet een doelgerichte go-getter die vrouwen aan zich weet te binden, wil ik je de volgende tip aanbevelen:

  Ga een cursus volgen in “de kunst van het versieren” of bestudeer de volgende boeken:

  + The Natural Art of Seduction – secrets of success with women. Richard La Ruina, Pennant Books, London: 2009. (Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_La_Ruina )
  + Men who make Chemistry – 15 steps to becoming a master seducer. Kezia Noble, Pennant Books, London: 2010. (Link: http://en.wikipedia.org/wiki/User:Bigfanta/Kezia_Noble )

  Veel success,
  Gus

 4. Gus

  Hallo Martina,

  Mmm…, wat vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen?

  Mannen hebben twee soorten verlanglijstjes: een lijstje voor vaste, en een lijstje voor korte , los-vaste relaties.
  Het kortetermijnlijstje van een man wordt vooral toegepast in clubs, kroegen , bars, op het strand, in de sportschool en overal waar hij zich verder ook maar vertoont.

  Het langetermijnlijstje van mannen (bij het zoeken van een vaste partner):

  1. Persoonlijkheid
  2. Aantrekkelijkheid
  3. Intelligentie
  4. Humor
  5. Goed lichaam

  Het kortetermijnlijstje van mannen:

  1. Aantrekkelijkheid
  2. Goed figuur
  3. Borsten
  4. Billen
  5. Persoonlijkheid

Post a comment