Astrologie en liefde: zo boven, zo beneden?

Waarom een ram best mag hokken met een andere ram

‘Waarom matchen jullie niet op astrologische sterrentekens?’ Bijna wekelijks krijgen we die vraag hier op de redactie van RelatieKlik. Voor wie het niet weet: astrologie is het eeuwenoude en wijdverspreide geloof dat de stand van de sterren tijdens jouw geboorte een stempel drukt op je persoonlijkheid en levenslot. Een stempel waarin bepaalde persoonlijke neigingen en toekomstige levensgebeurtenissen gesneden zijn. Jezelf hierin verdiepen geeft je inzicht in je eigen leven, zeggen astrologen. De sterren hebben ook veel te zeggen over liefde: wanneer je deze zou kunnen tegenkomen bijvoorbeeld? En of diens sterrenteken bij de jouwe past?

Lees meer

eKudos Nu Jij

4 comments

 1. starink e.

  heb dit artikel gelezen en het komt overduidelijk van iemand die niets maar dan ook niets van astrologie weet. gelijk heeft men als men zegt dat het niet klopt dat een ram goed zou passen bij een weegschaal of een ander vuurteken zoals leeuw en boogschutter. de echte Astrologie kijkt naar veel meer dan alleen het dierenriemteken. Om te zien wat iemand in een relatie zoekt en wat men zelf te bieden heeft, kijkt men naar het 7de huis en aspecten op de planeetheer van dat 7de huis. Verder kijkt men naar de vrouwelijke planeet energiën in een mannenhoroscoop en de mannelijke planeet energiën in een vrouwenhoroscoop en eveneens naar de aspecten hierop. Aspecten zijn verbindingen die kunnen duiden op een ontspannen sfeer onderling, een stijdbare, een sfeer vol onbegrip, en zelfs complete tegenstelling. Tevens kan men af lezen hoe de een de ander zal ervaren, en wat iemand vanwege zijn onbewuste schaduwkant op de ander zou kunnen projecteren en waar dat in grote lijnen mee samenhangt. Dit is echt wel even wat anders dan de pop astrologie in bladen of t.v of wat dan ook die zegt een ram past bij…..

 2. Marcelino

  Het is niet mijn bedoeling om je van je geloof te helpen maar enig degelijk bewijs voor astrologie (of mannelijke en vrouwelijke planeetenergieën, zevende huizen etc) is er bij mijn weten niet. Uiteraard ken ik genoeg mensen die zich erg door astrologie gesteund voelen, maar dat betekent verder niet dat het waar is. Dat kan, zoals boven gezegd, heel makkelijk een andere oorzaak hebben.

  Gr Marcelino

 3. Willie

  Ook uit het commentaar van Marcelino blijkt overduidelijk dat hij een leek is op het gebied van astrologie. Niet erg je hoeft niet overal een deskundige in te zijn. Het is alleen geen inhoudelijke reactie. Als je zegt dat het heel gemakkelijk een andere oorzaak kan hebben, dan is dat omdat je het vanuit een andere visie bekijkt dan vanuit de astrologie.
  En Relatieklik als je beweert dat astrologie een eeuwenoud en wijdverspreid geloof is, dan blijkt ook daaruit dat er zeer weinig kennis is van de astrologie als wetenschap.
  Begrijpelijk dat wel, want de meeste mensen komen niet verder dan het lezen van het dagelijkse/wekelijks rubriekje in dag- of weekblad.
  Gr. Willie

 4. admin2

  Hoi Willie,

  Ik wordt graag verrast. Echt waar. Stuur mij een studie (of meerdere) waaruit blijkt dat de stand van de sterren daadwerkelijk effect op ons leven heeft en ik stel mijn visie bij. Ik bedoel: als de stand van de sterren onze persoonlijkheden beïnvloedt dan is dat iets wat we relatief makkelijk zouden kunnen testen. Uiteraard is dat al meerdere malen geprobeerd. Daaruit blijkt bijvoorbeeld WEL dat het seizoen wanneer een kind geboren is effect heeft op de persoon, maar de sterrenstand tijdens de geboorte niet. Als je meer weet dan ik, hoor ik het graag.

  Groetjes!

  Marcelino

Post a comment