Esquire’s relatiedokter geeft raad over factor X

Voor de website van het mannenblad Esquire beantwoord ik wekelijks een typische mannenvraag over vrouwen. Deze goedbedoelende meneer raakt in de war van de verwachtingen van zijn lieve, maar complexe vriendin…

Goedbedoelende meneer: Ik lees Esquire, maar nog steeds raak ik in de war van wat er van mij als moderne man wordt verwacht. Neem de tegenstrijdige berichten van mijn vriendin; aan de ene kant moet ik gevoelig zijn, soms in dezelfde situatie juist weer niet, dan weer moet ik meer met mijn uiterlijk bezig zijn, maar vooral niet op een ijdele manier, enzovoort. Hoe meer ik me probeer me aan haar te passen, hoe meer ik verdwaal, hoe meer ze klaagt.

Relatiedokter: Niets zo subjectief als smaak en ik ben zeker geen orakel maar mijn gevoel zegt dat het merendeel van de vrouwen houdt van mannen die een soort praktische doeltreffendheid combineren met sociale vaardigheden, charme en humor; onderscheid kunnen maken tussen origineel en kopie; in sync zijn met eisen en trends van het moderne leven, en daarbij niet vergeten te genieten van al het goede wat het leven te bieden heeft. Mannen die succesvol hun eigen ding doen, maar daarbij wel anderen weten te betrekken – succes dat je niet kunt delen, is immers geen succes. Hier heb je behalve een goed mannelijk instinct, intelligentie en lef voor nodig. En daar is helaas geen passende overdraagbare formule voor. Het klinkt Henk-Jan Smits-achtig, maar het heeft wat weg van de mysterieuze X-factor.
Als dit je allemaal als ruis in de oren klinkt dan… behoor jij helaas niet tot die groep. Ik kan je helaas niet tussen de regels door leren lezen, maar je kunt wel je innerlijk kompas ontwikkelen door jezelf minder aan te trekken van die tegenstrijdige berichten van je vrouw, want één ding weet ik zeker: vrouwen houden niet van voorspelbare en slaafse mennekes. Vrouwen hebben meer dan mannen de behoefte om hun partner te testen. Evolutionaire verklaring: ze moet weten of je haar en haar kroost kunt beschermen. Vandaar die ogenschijnlijk tegenstrijdigheden; ze wil stiekem weten of je sterk in je schoenen staat en haar kan ‘handlen’.

eKudos Nu Jij

Post a comment