Waarom veel mensen ongelukkig worden met dit mooie zomerweer?

De uitkomsten van dit onderzoek zijn verrassend: er lopen veel mensen rond die zich beduidend ongelukkiger voelen als de zon schijnt. Die Welt online zocht uit waarom. Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt of eenzaam bent vergroot mooi zomerweer het gevoelsmatige contrast met al die goedgemutste en gezellige mensen die ineens het straatbeeld lijken over te nemen. De wereld lijkt gevuld met leuke vriendengroepjes die lachend voorbij fietsen, lieve gezinnetjes die picknicken en mooie mensen in schaarse kleiding die zelfvertrouwen uitstralen. Vooral jonge vrouwen (tussen de 20 en 40 hebben last van deze zomerblues. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat zij zichzelf dan extra onaantrekkelijk vinden tussen al die blootheid. Die Welt online komt met de tip: zoek mensen op, ga mee met een groepsreis en doe regelmatig aan sport.

Bedankt voor de tip WI

eKudos Nu Jij

Post a comment