Lijstje 5: vijf simpele gewoonten die jouw IQ verhogen

Vijf wetenschappelijk verantwoorde manieren om jouw brein slimmer en efficiƫnter maken aldus Wired.

1. Kauwgom kauwen: Dit is wetenschappelijk bewezen mensen, en daarnaast ook nog eens goed voor je gebit als je xilitol-kauwgum neemt! Kauwen van kauwgom activeert blijkbaar je hersenen op een positieve manier. Makkelijker kan niet.

2. Mediteer: Mensen die mediteren verhogen hun aandachtspanne en kunnen beter en rustiger nadenken. Zij zijn er (in vergelijkend onderzoek) beter aan toe dan mensen die gewoon iets ontspannends doen.

3. Maak loze tekeningetjes als je het leren bent: Je zou denken dat mensen die tijdens het volgen van een college een beetje gedachteloos in hun schrift krabbelen ook minder bij de les zijn. Da’s misschien waar, en toch onthouden mensen bijna een derde meer van de aangeboden informatie.

4. Maak dingen af. Het geeft je hersenen rust en focus om dingen af te ronden. Je hersenen verspillen onbewust energie en ruimte aan onafgemaakte business.

5. Drink Red Bull. Neem zo’n vies energiedrankje als je direct je cognitieve vaardigheden iets wilt verhogen, neem het niet als je je gezondheid belangrijk vindt.

eKudos Nu Jij

One comment

Post a comment