Handboek voor de werkende moeder

Nadat je een maand of negen met een dikke buik hebt rondgehobbeld, een kind uit je lichaam hebt geperst en met chronisch slaapgebrek drie maanden met een lurkende baby op de bank hebt gezeten, moet je toch echt weer aan de slag. Maar hoe combineer een carrière met een kind?

Een vriendin schreef er een praktisch boek over, een survivalgids bij het zoeken naar evenwicht tussen werk en kind. Het Handboek voor de werkende moeder is een geestige steun in de rug voor moeders (en stiekem ook voor vaders) die zoeken naar evenwicht tussen werk en kind. Zo lastig als het is haar achternaam uit te spreken, zo makkelijk leest het boek.

Elvan putte rijkelijk uit haar eigen ervaring, maar sprak ook met andere moeders, een psycholoog – wie zou het zijn? – en vertelt met veel humor over mamadagen, het ritueel affakkelen van positiekleding en hét product voor de werkende moeder: de badjas. Maar bovenal staat dit boek bomvol met praktische tip, onder andere over:

* wat je moet regelen als je weet dat je zwanger bent
* je rechten als zwangere vrouw of moeder op je werk
* solliciteren na je bevalling
* het organiseren van je baan, het huishouden en je sociale leven

Het resultaat is een vermakelijke, herkenbare en onmisbare survivalgids voor iedere werkende moeder.

Elvan Bayraktaroğlu is financieel journalist en moeder van een dochter. Voor viva.nl en Viva Mama schreef ze veelgelezen columns over haar beslommeringen als werkende moeder.

eKudos Nu Jij

Post a comment