Er werd wat afgesekst vroeger

Wij zijn het resultaat van heel veel seks. Biljoenen jaren van succesvolle paringen waren nodig om jou voort te brengen. Al jouw voorouders overleefden en waren succesvol genoeg om minstens voor één nakomelingetje te zorgen, opdat jij dit hier nu moge lezen. Daar mag je best trots op zijn. Er was kracht, doorzettingsvermogen, aantrekkelijkheid en intelligentie voor nodig. En ook wat opportunisme en seksuele flexibiliteit natuurlijk. Onze meest directe voorouders, homo sapiens, deden het zo’n tientallen duizenden jaren geleden met andere aapmens-achtigen dan henzelf. De ‘moderne mens’ deed het volgens recent onderzoek met neanderthaler, homo erectus en homo habilis.

Klik hier voor volledig beeld van de verschillende mens-achtigen.

eKudos Nu Jij

Post a comment