Mazzel hebben in de liefde kun je leren

Vijf tips tips om je kansen in de liefde te vergroten

Een bekend cliché over de liefde luidt dat je die niet kunt forceren. Singles krijgen vaak het bemoedigende advies: hoe harder je zoekt, hoe minder kans je hebt iemand te vinden. Ze bedoelen eigenlijk: hoe krampachtiger je doet, hoe minder kans dat je leuk ongedwongen contact maakt met potentiële partners. Een ander misverstand is dat ‘de klik’ een kwestie is van veel geluk hebben. Hopen dat je de juiste toevallig ergens tegenkomt.

Natuurlijk, je hebt niet alles in de hand. Je kunt hard je best doen, maar een beetje mazzel op zijn tijd is geen overbodige luxe. Dat geldt voor de liefde evenzo. Het goede nieuws is: die mysterieuze geluksfactor kun je blijkbaar toch een handje helpen. Daarvoor hoef je niet eens als geluksvogel geboren te worden. Uit psychologisch onderzoek naar mazzelaars en pechvogels blijkt ondubbelzinnig dat mensen zoals jij en ik het kunnen leren afdwingen…

Hieronder vijf eenvoudige tips waarmee jij de kans op het vinden van liefde vergroot:

1. Maximaliseer je kansen
Begeef je vaker op plekken waar dingen gebeuren, neem risico’s en leer mogelijkheden zien. Statistiek dicteert dat als je maar actief blijft, jij uiteindelijk ook je lucky break krijgt. Of meerdere… Je weet nooit waar jij uiteindelijk je levensmaatje tegenkomt, maar deze zal waarschijnlijk niet onder je bed verstopt liggen.

2. Vertrouw op je intuïtie
Gelukkige mensen zijn niet bang hun intuïtie te vertrouwen, en gevoelsmatige beslissingen blijken achteraf vaak de beste. Intuitie is het resultaat van subtiele aanwijzingen die je onbewuste over iets of iemand bij elkaar heeft gesprokkeld. Als het goed voelt dan is het dat vaak ook. Leer naar dit soort buikgevoelens te luisteren.

3. Verwacht geluk te hebben in de liefde
Als je verwacht geluk te krijgen dan is de kans groter dat het gebeurt. Je blijft gemotiveerd om het te blijven proberen, mogelijkheden te zien en gepaster te reageren op kansen als die zich voordoen. Zo werkt de zogenaamde zelfvervullende profetie.

4. Bekijk het van de zonnige kant
Is het glas half vol of half leeg? Ligt de oorzaak dat jij niet krijgt wat je wilt buiten jouw machtssfeer, of kun je het zelf beïnvloeden door geduld, doorzettingsvermogen en een positieve houding? Het is dezelfde vraag… en jij bepaalt hoe je hem beantwoordt. Aan elk verhaal zitten minstens twee kanten: kies de zonnige kant. Warmte, licht en vitamine D in je leven zullen direct toenemen.

5. Doe het gewoon toch
Veel mensen wachten met het nemen van actie totdat ze zich in de juiste stemming voelen. Pas met voldoende alcohol op spreken ze iemand aan enzovoorts. Sommige mensen doen het helemaal nooit. Dit uitstel-gedrag is erg menselijk. Veel mensen hebben een natuurlijke weerstand tegen nieuwe en onverwachte situaties omdat het stress oplevert. Mensen die hebben geleerd dit te overwinnen weten: als ik het toch doe en ervan leer, dan voel ik me op de lange termijn beter over mezelf. Goed om van deze mensen te leren.

Toegegeven: het zijn open deuren, maar wel open deuren waar veel singles te weinig doorheen lopen…

eKudos Nu Jij

16 comments

 1. Graphelli

  Hoi Marcellino,

  Een geweldig compliment wil ik je geven n.a.v. de analyse via Relatieklik !
  De uitkomst is een geweldig goede samenvatting van hetgeen ik ben etc.
  Ook knap om een dergelijke programmatuur in elkaar te draaien !
  En dit alles gratis….

  Nogmaals, compliment en bedankt !!

 2. John

  Ik stel voor om eens het materiaal van David Deangelo of de Mystery Method eens te gaan lezen. Het aantrekken van het andere geslacht is anno 2009 geen mysterie meer dat afhangt van “mazzel”. Er zijn methodologieen.

 3. IkkePoint

  “Is het glas half vol of half leeg?”

  Het glas is half vol indien, in het begin het glas minder dan de helft gevuld was en er daarna iets in werd gedaan zodat het glas halverwege gevuld is.

  Het glas is half leeg indien, in het begin het glas meer dan de helft gevuld was en er daarna iets uit werd gehaald zodat het glas halverwege gevuld is.

 4. Gus

  Even een reactie over het materiaal van David Deangelo of de Mystery Method en andere versierders oftewel over “Pick-up Artist (PUA)”. Het betreft een vraag van mij aan de relatietherapeut/schrijver Andrew G. Marshall:

  Dear Andrew,

  In the media (newspaper, television, Internet) there is a new phenomena called the art of seduction which is well-known in the USA (it was discussed on Dr. Phil television show) and in the UK. The idea of this game is using techniques to pick-up (beautiful) women. A well-known “Pick-up Artist (PUA)” Richard La Ruina AKA Gambler has put it on the UK map. He is different in comparing with other pick-up artists, by saying he using his techniques to meet a lot of (beautiful) women and become friends with them.

  My question is, is it possible to use his techniques to meet (beautiful) women and then use your books (The Single Trap and I love you but I’m not in love with you) to keep a long-lasting relationship with one of them?

  Andrew writes:

  I am not an expert on PUA but I have read ‘The Game’ by Neil Strauss. My impression is that the most bonding happened between the guys (competing to get as many numbers as possible) than between the men and the girls.

  My main concern is that how a relationship starts sets the tone for the whole relationship. In other words, if it starts with game playing, it will be probably be defined by game playing. Interestingly. when Strauss found a girl he loved, he dropped all the techniques and was just himself.

  However, I have an open mind. If these techniques increase confidence of particularly shy guys, they might be useful. Personally, I would like him to love himself enough and to think he is valuable and lovable without trying to turn himself into a Pick Up Artist.

 5. oscar

  Heb je de bouquet reeks gelezen of zo Marcelino? En die naam Marcelino is dat een artiestennaam? Get a life…..!

 6. Herman

  Marcelino!
  Mooi die 5 tips! eigenlijk stuk voor stuk overwegingen die je zelf kunt maken als je jezelf afvraagt wat je dan wel zelf kunt doen. Niet helemaal nieuw, maar dat hoeft ook niet; ze zijn wel waar.

  Een ander belangrijk iets is dat je vooral jezelf moet kunnen zijn; je bent vooral leuk als je niet krampachtig probeert om iemand anders te zijn.
  Voor iedereen die denkt dat hij of zij daar nog wat in heeft te eren wil ik graag verwijzen naar http://www.thebecompany.nl

  Ik heb trouwens geen idee wat de relatie is van de voorgaande schrijver Oscar met de boeket-reeks; ik zou zeggen: Willen de andere boeketreeks-lezers misschien daarop reageren?.

 7. Anoniem

  goede dag.
  ik heb toch wel een vraag.
  Hoe kan ik nu nog een vriendin vinden als ik zelf met een probleem zit?
  het probleem is dat ik twee jaar geleden al mijn tanden ben verloren dat heeft mijn hele leven beïnvloed ik heb me helemaal terug getrokken zo erg zelfs dat ik helemaal geen sociaal netwerk meer om mij heen heb.
  kunt u mij misschien met dit voor mij grote probleem helpen?
  bij voor baat dank
  Mvg. Anoniem

 8. Marcelino

  Hoi Anoniem

  Je mailtje is iets te kort door de bocht om je enig advies te kunnen geven. Er zit voor mij nu een groot vraagteken tussen ‘je tanden verliezen’ en ‘geen vriendin kunnen vinden en geen sociaal leven meer hebben’. Misschien kun je dat uitleggen.

  Groet

  Marcelino

 9. Merle

  Beste Marcelino,

  Tegenwoordig zijn er veel mannen met bindingsangst. althans dat maak ik mee.
  Hetlijkt alsof ik als vrouw niet veel gevoel mag tonen.. anders wordt hij bang. Ik mag niet vragen of we wat hebben.. want dan ben ik te open.
  Ik vind het zo lastig
  Moeten vrouwen altijd hard to get spelen? Anders zijn we haast niet meer interessant.

  Groet, Merle

 10. Marcelino

  Hoi Merle,

  Hart to get spelen wordt al snel onnatuurlijk. Je voelt wat je voelt, en jezelf krampachtig inhouden helpt niet per se om de ander aan je te binden. Intimiteit ontstaat pas als je in ieder geval af en toe (allebei) een beetje jezelf bent. Wel is het goed te realiseren dat het weinig zin heeft om exclusiviteit te vragen als iemand ‘daar’ nog niet is. Dat is lastig als jij het al wel weet en/of behoefte hebt aan de zekerheid van een relatie terwijl de ander het allemaal nog rustig wil uitzoeken of wil genieten van de date-fase. Hieronder 2 links naar artikeltjes die op je vraag aansluiten:

  http://www.psychologisch.nu/content/ontluikende-liefde-geef-elkaar-een-kans

  http://www.psychologisch.nu/node/470

  Ik hoop dat je er iets aan hebt!

  Groetjes!

  Marcelino

 11. Brestwoman

  Hallo Marcelino,
  Al een paar keer heb ik ervaring gehad met mannen, die erg schrikken van een vrouw die al zoveel jaar een borstamputatie achter de rug hebben. Ondanks dat ben ik een positieve vrouw, maar word er onderhand toch onzeker van. Het maakt je soms moedeloos en je weet niet meer wanneer je wat moet vertellen en hoe pak je zoiets aan? Ik krijg de indruk dat heel veel mannen daar een probleem mee hebben en alleen uit zijn op vrouwen met ‘alles erop en eraan’.
  Kan je mij advies geven?
  Groet,
  Brestwoman.

 12. David

  Heb nog een goede tip, (en met name voor de vrouwen), ga niet domweg op het uiterlijke af, maar kijk wat hij in zich heeft en neem genoegen met wat minder. Mannen zat, die hun gladde koppie (met daarbij hun gelikte praatjes) weten in te palmen. Vaak blijkt het te gaan om een casanova, oplichter, of zelfs een loverboy en zeg nou zelf: van een mooi bord kun je niet eten, toch?

 13. anoniem

  Ik kom steeds de ‘foute’ mannen tegen, eentje heb ik dan een date mee gehad, en hij was het helemaal voor mij, maar hem ging het waarschijnlijk om mijn kwetsbare ik en een lichamelijke aantrekkelijkheid. En eerlijkheid is ver te zoeken, ik ben erg teleurgesteld, en weet niet hoe ik het anders moet doen? Mijn foto is al te ‘open, ik kan echt geen ‘masker’ opzetten, letterlijk en figuurlijk niet, ik ben gewoon zoals ik ben.
  Groet,
  A

 14. Roger

  Even over dat alcoholgebruik. Ik merk dat mij dat wel degelijk losser maakt in mijn contacten, vooral een op een met een vrouw. Normaal gesproken trek ik onbewust een soort schild op omdat ik in het verleden met een enorm minderwaardigheidscomplex heb rondgelopen waardoor ik nooit op vrouwen af heb durven stappen. Nog steeds ben ik daar onzeker over en weet ik niet wat mijn ‘marktwaarde’ nou eigenlijk is, waardoor ik het nog steeds moeilijk vind om op iemand af te stappen omdat ik niet weet wat zij van mij vindt. Dat heeft een beschermend schild rond me opgetrokken. Als ik wat alcohol achter mijn kiezen heb voel ik me veel losser, alsof het allemaal niet uitmaakt. Als er niets op het spel staat gaat het allemaal veel makkelijker. Dus in dat opzicht vind ik alcohol, zeker voor de eerste dates, voor mij persoonlijk een goed hulpmiddel.

Post a comment