Onderzoek: online liefde gedoemd te mislukken

Deze catchy kop komt van een artikel op nieuwssite tweakers. Hoewel de kop erg kort door de bocht is – sterker nog, ik denk dat de auteur nog voor de bocht een heel stuk afgesneden heeft – wijst het beschreven onderzoek op een gevaar waar ik veel online daters ook graag voor behoed: via de mail helemaal wild worden van iemand terwijl je die persoon nog moet ontmoeten. Ik citeer:

“Uit onderzoek van een Australische wetenschapper blijkt dat online liefde meestal gedoemd is te mislukken. Doordat mensen een emotionele band opbouwen voor ze elkaar ontmoeten wordt er vaak voor de verkeerde partner gekozen. Niet geheel verrassend blijken mensen zich online vaker beter voor te doen dan ze zijn. Volgens psycholoog Matthew Bambling van de Queensland University of Technology blijken voornamelijk vrouwen hiervoor gevoelig te zijn, doordat ze aangetrokken worden door gevatte opmerkingen en slimme emails. Sommige mannen maken hier gebruik van door simpelweg dezelfde mail naar een dozijn vrouwen te sturen op een datingsite in de hoop dat er iemand op reageert. Bambling stelt dat de meeste problemen omzeild kunnen worden door in een vroeg stadium elkaar te ontmoeten, om zo te voorkomen dat men een fantasiebeeld opbouwt van zijn potentiĆ«le nieuwe partner. Bambling suggereert dat een stel in spĆ© elkaar het beste na enkele emails al kan ontmoeten. Pas dan kan duidelijk worden of een relatie mogelijk is.”

Nogmaals, de moraal van dit verhaal: blijf niet te lang hangen in virtueel contact! Als het goed en veilig voelt, trek de stoute schoenen aan en spreek af. Daar word je wijzer van dan al dat heen en weer gemail.

eKudos Nu Jij

Post a comment