Hoe interpreteer je goedbedoelde zelfhulpboekenpraat?

Ik zeg het nog maar een keer: ik word er wel eens van beschuldigd ‘betuttelend’ te zijn. Sterker nog, mijn zogenaamde communicatie-adviezen worden door sommige daters als ronduit vervelend en dogmatisch ervaren: ‘Ik bepaal zelf wel wat ik zeg en doe,’ zeggen ze. Terecht ook. Geloof het of niet, ik ben het daar, als iemand met hang naar anarchie en zelfontdekking, roerend mee eens. Ik speel niet graag deskundige of autoriteit over het gedrag van anderen. Ik vind dat iedereen het op zijn eigen manier mag doen, en zelf mag ontdekken wat voor hem of haar werkt. Daarom geef ik – en dat is niet in tegenstrijd met voorgaande – een aantal adviezen die jou kunnen helpen mijn artikelen en ontelbare andere goedbedoelde zelfhulp-teksten in tijdschriften en boeken te interpreteren.

Lees hier verder!

eKudos Nu Jij

Post a comment