Liever een leuke babbel dan een smalle taille

Sociaal zijn maakt mooier

Uit oud wetenschappelijkheid onderzoek naar lichamelijke aantrekkelijkheid is gebleken dat over het algemeen slanke vrouwen met een smalle taille het meest aantrekkelijk worden gevonden. Maar daarmee is lang niet alles gezegd zo blijkt uit nieuw onderzoek. Hierin werd ook ‘extraversie’ in het plaatje meegenomen. Aan onafhankelijke proefpersonen werd gevraagd tekeningen van vrouwen te beoordelen. Op de ene helft werden zij converserend afgebeeld, op de andere helft niet. De pratende vrouwen moesten ‘socialer’ lijken dan de zwijgende vrouwen. Op alle plaatjes werden ook lichaamsgewicht en taille gevarieerd. Na beoordeling bleek een gering lichaamsgewicht nog steeds wel het aantrekkelijkst, maar werd op de voet gevolgd door een sociale uitstraling. Minst belangrijk bleek de smalle taille. Conclusie van de onderzoekers: sociaal zijn maakt mooier.

Noot voor de ‘dikkerds’ onder ons: in de praktijk blijken mensen op partners van heel verschillende statuur te vallen. Sterker nog: vaak gaapt er een gat tussen wat iemand als objectieve schoonheidsnorm beschouwt en waar iemand in de praktijk daadwerkelijk op valt. Lees ook dit artikel.

eKudos Nu Jij

Post a comment