Esquire’s relatiedokter geeft raad aan een gentleman

Voor de website van het mannenblad Esquire beantwoord ik wekelijks een typische mannenvraag over vrouwen. Deze gentleman wist even niet meer hoe het moest…

Gentleman: Omdat ik mezelf als een gentleman zie, ben ik volgens mij veel te beleefd. Vrouwen denken vaak dat ik niet geïnteresseerd ben of saai. Hoe kan ik een vrouw laten zien dat ik echt wel geïnteresseerd ben zonder opdringerig te doen?

Relatiedokter: Jouw ‘probleem’ komt heel vaak voor en is erg normaal. Vooral Nederlandse (geëmancipeerd opgevoede) mannen zijn vaak erg beleefd en weten niet goed hoe ze de volgende stap moeten zetten uit angst afgewezen te worden of opdringerig gevonden te worden. En daar is op zich niks mis mee. Veel vrouwen waarderen dat ook wel. Daarentegen klinkt er in je mail wel een erg beheerste en rationele benadering door als je me vraagt hoe je geïnteresseerd moet overkomen. Om het clichébeeld van een psycholoog maar weer eens te bevestigen: wat denk je zelf? Nou goed, voor deze keer geef ik daarop zelf antwoord: wat denk je van niet al te veel nadenken en gewoon oprechte vragen stellen? Daar begint contact namelijk mee: door geïnteresseerd vragen te stellen en jezelf te openen kun je ook de ander openen. Helaas zul je daarvoor wel af en toe een beetje risico moeten nemen, want als twee mensen allebei voorzichtig blijven dan… gebeurt er niets.

eKudos Nu Jij

Post a comment