Man zonder toekomstdromen

Ik ben nooit een man van strakke plannen, gekleurde dagdromen of een heldere visie geweest. Waar een goede vriend van mij sinds z’n tiende verlekkerd een toekomstbeeld zag met een blauwe BMW met dito velgen, een groot alleenstaand huis met rieten dak, vier kinderen en een bijpassende vrouw, zag ik een vraagteken. Waar een creatieve vriendin een rommelig ingerichte woonboot met aangehecht atelier zag waarin ze haar succesvolle schilderwerk zou kunnen produceren (terwijl een zwartwitte cocker spaniel haar liefdevol toekijkt), zag ik in mijn glazen bol vooral doorzichtig glas. Het voordeel van geen duidelijk toekomstplan hebben is dat het leven een onverwacht avontuur kan worden en dat je niet snel verbitterd raakt omdat het beeld maar geen waarheid wordt. De nadelen kun je zelf wel bedenken.
 
Vanwege bovenstaande had ik – pak ‘m beet – twee jaar geleden nooit kunnen voorzien dat ik nu mensen zou proberen te helpen nieuwe relaties aan te gaan en mijn grootste nieuwe avontuur Relatieklik.nl zou heten. Eerlijk toegeven: ik zag datingsites altijd als commerciële uitbuiting van wanhopige mensen die te graag een relatie willen, of een makkelijk medium zoeken voor snelle seks. Verder had ik me er nooit in verdiept.
 
Vanwaar dan de ommekeer om een eigen datingsite op te zetten? Het antwoord is tweeledig, en ik zal het kort houden, beste lezer!
 
Reden 1: Ik maakte tijdens mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam toevallig kennis met de bijzondere en uiterst effectieve relatietherapeut prof. dr. Alfred Lange. Deze sympathieke maar pragmatische man liet mij zien dat psychologie van tegenwoordig niets te maken heeft met het softe gewauwel dat we misschien van de media gewend zijn. Niks oeverloos duiken in iemands verleden, eindeloos associëren op de divan, of mensen een of ander inzicht en psychobabbel aanleren totdat niemand in hun omgeving zelfs maar begrijpt waar ze het over hebben. Praktische handvatten en tips geven, relevante intimi betrekken, en mensen leren klachten concreet te maken zodat het makkelijker wordt er zelf iets aan te doen. Soms ontnuchterend, maar regelmatig met een verrassend constructief effect. Het heeft mij vaak verbaasd hoe effectief het was als hij mensen tijdens een sessie vroeg anders met elkaar te communiceren. Simpele aanwijzingen zorgden soms voor een nieuwe frisse relatie, terwijl deze daarvoor op springen stond. Het was een ‘eye opening’ experience die ik graag wilde delen.
 
Reden 2: Per toeval raakte mijn compagnon – jeugd- en surfvriend en webdevelopper Koen K – vorig jaar geïnteresseerd in datingsites als toekomstige bron van inkomsten toen hij er een te koop zag op internet. Het ging om een site met een psychologische test om singles met elkaar te matchen. Hij vroeg mij kritisch te kijken of het een goede koop zou zijn. Dat was mijn eerste ervaring met een datingsite. En ik vond het – om redenen die er hier niet toe doen – maar niks. Tijdens een dagje surfen met Koen blufte ik dat ik het beter zou kunnen doen en dat ik mijn opgedane kennis op een leuke en nuttige manier zou kunnen integreren. Ons doel werd een gratis ontmoetingssite te creëren waarbij mensen op verschillemde manieren eerlijk geholpen worden met – of beter gezegd: zichzelf kunnen helpen bij – het vinden van een geschikte partner. En minstens zo belangrijk: om deze geschikte partner op een plezierige manier te behouden.
 
Of het ook gelukt is, is natuurlijk niet aan mij om te zeggen, maar wat er nu staat, beste lezer, is slechts het begin. Ik heb namelijk een droom…
 
Marcelino Lopez

P.S. 1. Eerstgenoemde vriend is momenteel trouwens (erg kinderloos) gelukkig met zijn lieve vriendin en in de garage van hun sympathieke appartement staat een blauwe Renault Kangoo
 
P.S. 2. De creatieve vriendin woont in een stacaravan en deelt een mooi atelier met een andere vriendin in hartje Amsterdam. Ze heeft geen huisdieren.

eKudos Nu Jij

One comment

  1. Marleen

    Beste Marcelino,
    ik ben onder de indruk van je berichten. Ook de tips op de site zijn ijzersterk. Wat een kwaliteit leveren jullie. Blijf dromen…..
    Marleen

Post a comment