Wetenschappers ontdekken eindelijk doel van seks (en de mannelijke soort)
Ons mooie, gevarieerde universum is gebouwd op seks. Zonder seks geen iPhone, zoiets. Hoewel seks, voortplanting en evolutie een heilige drie-eenheid zijn, konden wetenschappers de vraag waarom levende wezens geëvolueerd zijn het met elkaar te doen in plaats dat ze zichzelf zouden kunnen klonen niet met zekerheid beantwoorden.
De belangrijkste hypothese was die van de genetische diversiteit: als je genen van twee wezens mengt, behoud je het beste van twee werelden, zo ontwikkel je nageslacht dat beter bestand is tegen de wreedheden van het leven, zoals parasieten en virussen. Deze theorie is nu pas echt in actie getest, bij wormen. Een groepje biologen van de Universiteit van Indiana creëerde een wormsoort die zich kon voortplanten zonder een partner nodig te hebben. Vervolgens werden traditioneel gemaakte wormen en de nieuwe wormen met elkaar vergeleken door ze aan schadelijke bacteriën bloot te stellen. Wat bleek: die met een papa en mama (of mapa en pama) leefden veel langer. Seks heeft nut. Een van de Amerikaanse onderzoekers zegt erover: “The coevolutionary struggle between hosts and their parasites could explain the existence of males.” Kortom: dit onderzoek geeft niet alles seks, maar ook de man bestaansrecht. Eindelijk.
En vooruit, hieronder een voorbeeld van wormenseks. Uitgelegd en nagebootst door Isabella Rosselini is dat best te pruimen.