Het eerste contact van primitieve stam met ‘beschaving’

Stel je voor: je bent geboren in een dicht, moeilijk begaanbaar stukje oerwoud. Jij en je familie wonen in een zelfgemaakte hut, leven van de jacht en al het andere wat de natuur jullie toevallig te bieden heeft. Jouw stukje wildernis is alles wat je kent, en ooit gekend hebt. Van de normale beschaving heb je nog nooit gehoord, laat staan dat je je er een voorstelling van kunt maken. Op een dag, terwijl je met stenen bijl, je dagelijkse rondje loopt zie je aan de overkant van de rivier een blanke man zitten met een hoedje en een fotocamera. Dat schijnt niet lang geleden gebeurd te zijn. En het is op film vastgelegd. Zie de beelden van de Belg Jean-Pierre Dutilleux die handjes schudt met leden van de Toulambi-stam. Een stam die eeuwenlang in totale afzondering in de jungle van Papoea Nieuw-Guinea heeft geleefd.

Zo ziet de ontmoeting met het onbekende eruit:

eKudos Nu Jij

One comment

Post a comment