Huisdier als volwaardig familielid

Een beetje flauwe poll van Psychologie magazine. Maandag 4 oktober is het dierendag, en daar hebben ze op geanticipeerd. De verrassende uitkomsten: de meeste huisdierbezitters voelen een band met hun inwoner en de verzorging van het lieve, afhankelijke beestje vervangt in zekere zin de verzorging van een kind. Voor de journalist van het artikel in de Telegraaf is dit nieuws: “Verrassend genoeg blijkt dat een huisdier vooral een goede vervanger is van kinderen, en niet zozeer van een partner.” Hmm, ik ben wel geen vader, maar mijn oppashondje – de nalatenschap van een ex-vriendin – roept wel vaderlijke gevoelens op, maar niet de behoefte aan een gelijkwaardig gesprek of een potje seks. En uiteraard heb je veel huisdierenbezitters die denken dat hun niet-menselijke huisgenoot hen beter begrijpt dan hun partner. Als relatietherapeut verbaast ook dat me niets.

eKudos Nu Jij

Post a comment