Onderzoek onder speed daters: liefde is exclusief

Uit recent Amerikaans onderzoek onder speed-daters blijkt dat we in de liefde graag uniek gevonden willen worden. We knappen we af op potentiƫle partners die iedereen even interessant lijken te vinden en daarin weinig onderscheid maken. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken geldt dat zowel voor vrouwen als mannen. Wederkerigheid werd voorheen door liefdeswetenschappers gezien als het meest belangrijke kenmerk om iemands interesse te wekken, maar deze studie laat zien dat uniciteit in de romantische liefde minstens zo belangrijk is. Volgens de onderzoekers verschilt dit van vriendschappen, waarbij allemansvrienden die met iedereen een leuke connectie lijken te hebben erg hoog scoren als gewilde vriend.

eKudos Nu Jij

Post a comment