Poll-uitslag: de belangrijkste factor voor een goede relatie?

Sinds vorige maand hebben we op Relatieklik een tweewekelijkse poll. Daar werd tot onze vreugde erg goed op gereageerd. Onze eerste poll ging over de vraag: wat vind je de belangrijkste factor voor een goede relatie? De resultaten verbaasden ons niet.

Goede en eerlijke communicatie —-53.22% (372 stemmen)
Goede seks en veel passie ———-16.88 % (118 stemmen)
Samen leuke dingen doen ———–16.17% (113 stemmen)
Dezelfde normen en waarden ——-13.73% (96 stemmen)

Totaal: 699 Stemmen

Uit de poll blijkt dat iets meer dan de helft (53,22 %) van de mensen goede communicatie als essentieel ervaart in een relatie. Voor een relatie op de lange duur is dat ook cruciaal. Logisch ook. Het uitwisselen van gedachten en gevoelens zorgt dat je elkaar begrijpt en dat een relatie in balans blijft en zichzelf kan herstellen na een crisis of ruzie. Passie en seks komen met 16,88 % op de tweede plaats. Deze tot de verbeelding sprekende (eerste) stap in liefdesrelaties willen veel mensen zo lang mogelijk vasthouden. De relatie kan wel onder druk komen te staan als het vuur bij deze passionele mensen wat minder gaat laaien naar verloop van tijd. Samen leuke dingen doen staat met 16,17 % op de derde plaats: meer praktische mensen die lol hebben in het leven willen de leuke dingen en activiteiten des levens gewoon met iemand samen kunnen doen. Tot slot is er een groepje mensen (13,73 %) die hun normen, waarden en principes hoog in het vaandel dragen. De voorwaarde voor een relatie is dat ze deze kunnen delen met een toekomstige partner.

Als je nog idee├źn hebt voor een nieuwe poll, dan horen we het graag. En als je wilt stemmen op de huidige poll – waar acht je de kans het grootst een potentiele partner tegen te komen? – dan kun je dat hier doen.

eKudos Nu Jij

One comment

Post a comment