Some get it all: de ‘gemiddelde’ man heeft het zwaar op een datingsite


Ik had al een vermoeden, maar nu is het ook nog eens statistisch bevestigd: online daten is zwaar voor de middelmatige en impopulaire mannen. Hoe verder je van de hiërarchie van meest begeerde mannen verwijderd bent, hoe lastiger het is überhaupt enige aandacht van vrouwen te krijgen.

Aviv Goldgeier, die de internationale dating-app Hinge beheert, analyseerde afgelopen zomer de hoeveelheid likes die mannen en vrouwen op de website krijgen. Hinge werkt niet zoals Tinder waarbij je matches al dan niet wegswipet, bij Hinge kun je alleen bepaalde aspecten van een profiel liken. Het resultaat is dat er een kleine elite van mannen ontstaat die bijna alle aandacht krijgen. Het verschil tussen mannen en vrouwen is behoorlijk significant. De top 1% krijgt meer dan 16% van alle likes, bij vrouwen is dat 11%.

Hieronder de resultaten:

Groep – – – – M – – – – V
Top 1% – – 16.4% – – 11.2%
Top 5% – – 41.1% – – 30.6%
Top 10% – – 58.0% – – 45.7%
Onderste 50% – 4.3% – – 7.9%

De reden van deze sekseongelijkheid is niet dat vrouwen oppervlakkiger zijn en meer op uiterlijk letten, maar dat ze meer te kiezen hebben en sowieso minder snel reageren. Ze krijgen meer aanbiedingen, en dat geeft keuzestress. Vrouwen initiëren minder contacten en hebben een hogere drempel hebben voor ze reageren. Pas bij de echt aantrekkelijke mannen wagen ze een kansje.

Als je als middelmatige man een kans wilt hebben zul je extra je best moeten doen. Meer kans maken? Check dan ook dit artikel of experimenteer eens op onze gratis datingsite Relatiekik.

Bron.

eKudos Nu Jij

Post a comment