Onderzoek: mensen die spelen dat ze in een machtspositie zitten worden minder geraakt door kritiek

We hebben het al vaker gezegd: ‘anders doen’ is belangrijker dan ‘anders denken’ om je anders te voelen. Wat je doet bepaalt voor een groot gedeelte wat je voelt. Dit onderzoek (beschreven op Nu.nl) bewijst dat weer eens: “Mensen die in een machtspositie verkeren, herstellen sneller van een afwijzing en laten zich minder snel ontmoedigen bij het aangaan van sociale relaties. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit van Californië, Berkely verklaard op een bijeenkomst van de Society for Personality and Social Psychology in New Orleans. … De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door een groot aantal rollenspellen uit te voeren, waarbij ruim 400 proefpersonen de rol van leidinggevende of ondergeschikte kregen toebedeeld in een kantoorsetting.”

Je wordt wat je doet.

Lees ook de artikelen:
Geluk zit in een potlood
Wie doet alsof de wereld vol liefde is treft haar veel vaker

eKudos Nu Jij

Post a comment