Nieuwe datingsite voor mensen die geen seks kunnen hebben

Er bestaat een groot aantal mensen die vanwege ziekte, ziekte of genetische make-up geen seks kunnen of willen hebben. Uiteraard betekent dat geenszins dat deze mensen partnerloos door het leven willen gaan. Uiteraard staat een verminderde behoefte aan seks niet gelijk aan de behoefte aan intimiteit, kameraadschap en zelfs lichamelijkheid. Voor het aangaan van een liefdesrelatie kan deze handicap serieuze issues met zich meebrengen. Grote kans dat veel potentiƫle partners een seksloos leven niet zien zitten en verder kijken. Hierom heeft de Amerikaanse Laura Bashier de datingsite 2date4love opgericht. Nadat zij in 1999 een serieuze vorm van baarmoederhalskanker heeft overleefd, kon zij niet meer vrijen zonder pijn te hebben. Seks was geen pretje meer, en mannen daten ook niet. Haar website maakt niet alleen daten voor mensen zoals zijzelf makkelijker, het contact met lotgenoten en gelijkgezinden maakt het leven sowieso fijner.

Bron: Welingelichte kringen

eKudos Nu Jij

4 comments

 1. Yvonne

  zal wel heel prettig zijn als er ook in nederland een website zal bestaan voor mensen met zulke problemen .

  met vriendelijke groet ,

  Mevr jannessen.

 2. M

  Dus gewoon een site voor mensen die alleen vriendschap zoeken.
  Zonder seks is het namelijk geen liefdesrelatie maar een (sterke) vriendschap.

  Een liefdesrelatie bevat een aantal elementen waardoor het een relatie is: liefde, seks, samen je leven delen enz..
  Als niet aan al die voorwaarden wordt voldaan is het geen relatie maar een vriendschap. Je bent vrienden of een soort van broer en zus.

  Als mensen echte liefdesgevoelens voor elkaar hebben dan worden ze opgewonden van elkaar en willen ze seks met elkaar. Wil iemand dat niet dan zijn de gevoelens voor de ander enkel vriendschappelijk.

  Vrienden kunnen evengoed sterke gevoelens voor elkaar hebben en elkaar aanraken (masseren e.d.), er is dan alleen geen seksueel element. Je hebt geen relatie dan maar bent vrienden.

  Het hebben van geslachtsgemeenschap is wat een liefdesrelatie onderscheidt van een zeer sterke vriendschap.

  Het is alles of niets. Dus of kies voor een volledige relatie (ook al doen bepaalde dingen misschien pijn) of wees duidelijk dat je alleen vriendschap kunt bieden.

  Anders doe je iemand echt heel veel pijn. Die wordt verliefd terwijl je helemaal geen echte relatie wilt of kunt bieden. Je speelt dan met gevoelens van iemand.

  Ik heb het zelf meegemaakt met meiden/vrouwen die me maar aan het lijntje hielden en uiteindelijk bleken ze geen behoefte te hebben aan seks of misbruikt te zijn. In beide gevallen ben ik emotioneel compleet ingestort van verdriet. Ik ben zo vreselijk voor de gek gehouden en aan het lijntje gehouden.
  Ik had behoefte aan een echte relatie, ze waren niet duidelijk dat ze me alleen vriendschap wilden of konden bieden. Deden alsof ze een relatie wilden. Ik ben zo vreselijk gekwetst en voor de gek gehouden.
  Dit soort mensen hebben me zo vreselijk veel verdriet gedaan.
  Als er namelijk lichamelijk contact is tijdens het daten krijg ik allemaal gevoelens (liefde, opgewonden) waar ik iets mee wil. Kan ik daar niets mee dan doet dat me alleen maar pijn.

  Nu heb ik om mezelf emotioneel te beschermen gesteld dat ik het pas als relatie zie als er geneukt wordt (ook als je al wel zoent). Daarvoor is het slechts een vriendschap (of daten, als het wat meer is dan vriendschap maar nog geen relatie) en mag ik dus ondertussen verder zoeken naar een partner. Dit heb ik moeten doen door wat ik heb meegemaakt om mezelf emotioneel te beschermen.

  Het voordeel van een dergelijke site die zich alleen richt op vriendschap is dat dit soort mensen niet op normale sites acteis zijn en daar mensen voor de gek houden die wel een echte relatie willen en daarmee uiteindelijk mensen heel erg kwetsen.
  Dus nu kunnen de mensen die alleen vriendschap willen zich verzamelen op die site en de mensen die wel een echte relatie willen zich op datingsites die wel een liefdesrelatie als doel hebben.

Post a comment