Op zoek naar je levensdoel? Schoenen uit en rennen maar

Volgens hardloopgoeroe Christopher Mc Dougall zijn mensen geëvolueerd om samen als team (jong, oud, man, vrouw) lange afstanden te rennen. Het was vroeger een noodzakelijke overlevingsstrategie die maakte dat de groep bijeen bleef. De snelle sprinters (jonge mannen) konden tussendoor de buit (het avondeten) binnenhalen. Wij zijn volgens Christopher heel letterlijk geboren om te rennen. Dat verklaart waarom vrouwen en oudere mensen relatief sneller worden naarmate hun loopafstand langer wordt en de allerfitste mannen bijhouden. Een vrouw is zelfs in staat om een extreme afstand hard te lopen en halverwege haar baby borstvoeding te geven.

In onze hightech yoga-zen-maatschappij waarbij veel mensen op zoek zijn naar innerlijk geluk wordt hardlopen met name gedaan om die bak Ben & Jerry’s te verbranden. Christopher daarentegen pleit voor een samenleving waarin fanatiekelingen – zoals ikzelf – hun gadgets en fancy hardloopschoenen thuis laten… back to basic. Zoals de hippies zeg maar, maar dan zonder blowen.

Nog niet overtuigd? Laat je inspireren door Christopher – een uitstekend spreker, met de gelaatsuitdrukking van een Tibetaanse monnik – en neem een voorbeeld aan zijn betoog over een wereld waarin iedereen relaxt naar zijn werk gaat, gezond is, geen stress ervaart en pijnloos op zijn bloten voeten rent… (met of zonder baby aan de borst)!

Met dank aan Hesther.

eKudos Nu Jij

Post a comment