Hoe beïnvloedbaar ben jij?

Ben jij makkelijk te beïnvloeden door wat anderen zeggen? Als dat zo is dan ben jij een geschikte proefpersoon voor de trucs van hypnotiseurs en illusionisten. Iemand zoals Richard Wiseman bijvoorbeeld, psycholoog en illusionist. In de video doet hij een suggestibiliteit-testje met je. Probeer het maar eens, zelfs doorgewinterde sceptici zijn soms verbaasd over de resultaten.

Als je handen na de test meer dan 10 centimeter hoogteverschil hebben dan ben je volgens Wiseman een prima kandidaat voor een hypnotisch trucje. Mensen die niet zo vatbaar zijn voor suggestie, schijnen nuchterder en rationeler zijn en meer te genieten van puzzels en spelletjes. Suggestibele types hebben meer fantasie, zijn gevoeliger, intuïtiever en raken makkelijker in de ban van een boek of film, aldus Wiseman.

eKudos Nu Jij

Post a comment