Een geslaagde Valentijnsdate? Zeven weetjes die elke single moet kennen

Nog even en het is Valentijnsdag. Mocht dat je überhaupt iets zeggen en ben je single, op zoek naar een date? Hieronder enkele tips voor de eerste ontmoeting, gestoeld op wetenschappelijk onderzoek (en opgetekend door het 59 seconds blog).

1. Liefde op de eerste schrik
Een romantische setting creëren op je eerste date lijkt logisch. Wijn, kaarsje, zoetsappig dvd’tje? Nee, je kunt beter in de botsautootjes gaan of een bezoekje brengen aan het spookhuis. Een enge omgeving of spannend avontuur werkt sneller romantiek in de hand. Onderzoek laat zien dat jouw date zijn of haar wild bonkende hart eerder aan jou zal toeschrijven dan aan de plaats of activiteit. Dus, doen jullie een filmpje? Je weet nu welk genre.

2. Geheimpjes uitwisselen schept intimiteit
Mensen voelen meer intimiteit als ze exclusieve en persoonlijke informatie uitwisselen. Een geheimpje, oude fantasieën, heimelijke verlangens. Als het enigszins gelijk opgaat dan schept dat een band.

3. Begin lauw, eindig warm
Veel mensen denken dat enthousiast beginnen, het altijd eens zijn met de ander en ja-knikken een goede manier is om terrein te winnen op een date. Klopt niet. Onderzoek laat zien dat mensen meer aangetrokken zijn tot mensen die ‘lauw’ beginnen en langzaam opwarmen. Het werkt beter als jullie elkaar in een iets later stadium van de date ‘vinden’.

4. Wees het erover eens dat je het oneens mag zijn
Datingdeskundigen opperen wel eens dat het goed voor de bandvorming is om het vooral over gemeenschappelijke interesses en standpunten te hebben. Lijkt logisch, maar belangrijker is het dat jullie het met elkaar eens zijn over dat jullie het oneens mogen zijn. Behalve dat het leuk en nuttig is om iets van elkaar te leren, geeft het ook een sterkere band als je elkaars meningsverschillen niet veroordeelt (i.p.v. dat je het vooral met elkaar eens bent).

5. Hou ze hongerig
Een handig weetje voor vrouwen die zich zorgen maken over hun figuur. Nieuw onderzoek laat zien dat mannen zwaardere vrouwen aantrekkelijker vinden naarmate ze meer honger hebben. Als jij de hoofdmaaltijd wilt worden dan doe je er goed aan om eten over te slaan en gelijk aan de boemel te gaan.

6. Raak iemand aan
Wil je dat iemand je aantrekkelijker vind? Een subtiele, korte aanraking op de bovenarm op het moment dat je die persoon een complimentje geeft schijnt te werken.

7. Betrek concurrenten
Ben je een man? Dan doe je er volgens onderzoek goed aan andere vrouwen in het ‘spel’ te betrekken. Vrouwen vinden een man aantrekkelijker als zij zien dat andere vrouwen graag in zijn nabijheid verkeren.

eKudos Nu Jij

Post a comment