Reactie op artikel Nu.nl: eenderde singles liegt op online datingprofiel

Eenderde singles liegt op online datingprofiel kopte een recent artikeltje van Chris Heijmans op Nu.nl. Ik kon het niet laten om een tegenreactie te plaatsen.

Eerst het artikel:

Eenderde singles liegt op online datingprofiel
AMSTERDAM – ‘Sportieve, goeduitziende man (32), begripvol, meegaand, betrouwbaar en in het bezit van een flinke dosis humor, zoekt leuke vrouw voor spannende date’. Dergelijke advertenties vind je op het internet genoeg. Of ze ook betrouwbaar zijn is nog maar de vraag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim eenderde van de internet-datende-singles liegt op zijn of haar datingprofiel.
Uit een enquĂȘte van Singlessite blijkt dat er vooral gelogen wordt over het postuur en lichaamsgewicht. Leeftijden, opleidingsniveau’s en werk worden eveneens met enige regelmaat geromantiseerd. Ook het rook- en drinkgedrag komt niet altijd overeen met de werkelijkheid, zo blijkt. Maar liefst 34 procent van de 344 geenquĂȘteerden geeft aan bang te zijn om nauwlijks reacties te krijgen wanneer men een volledig eerlijk profiel zou invullen. Ook zijn singles bang om herkend te worden door collega’s, vrienden of familie. Een kwart van de singles laat weten dat het ‘gewoon leuker’ is om jezelf een beetje op te hemelen in je profiel.

Lees hier mijn reactie

eKudos Nu Jij

Post a comment