Is daten via internet wel iets voor jou?

De voor- en nadelen in ‘t kort
Sta jij open voor het via een datingsite zoeken naar een lief of scharrel? Of vind je dat maar niets? Als je hierop een duidelijk antwoord hebt zegt dat iets over de wijze waarop jij tegen de liefde aankijkt… je diepere gedachten en drijfveren omtrent de liefde. Iemand die veel heeft met de romantische fantasieën die we in onze jeugd meekrijgen zal niet zo warm lopen voor digitale ontmoetingen. Het ideaal van de toevallige ontmoeting als in films en romans staat in dat geval haaks op de geënsceneerde en rationele samenkomst die het internet biedt. Een meer pragmatisch individu zit waarschijnlijk liever tegenover een mens van vlees en bloed dan dat deze wacht tot de steeds schimmiger wordende fantasieprins(es) eens een keer werkelijkheid wordt. Lees verder.

eKudos Nu Jij

3 comments

 1. Susan

  Welnee.. daten via Internet is waardeloos. Men gaat daar als een uitgehongerd kind door single-bestanden heen alsof men in een snoepwinkel loopt en gratis mag uitzoeken.

  Ik heb het helemaal losgelaten en opgegeven… ik hoef geen partner meer… alleen maar weer extra onrust en onzekerheid. Ik heb daar helemaal geen tijd meer voor trouwens en ook geen zin in. Heb het al druk genoeg met mezelf en mijn kindertjes.

  Maar uh.. Marcelino, jij bent wel een prachtexemplaar om te zien! Met mijn ogen is (op een leesbrilletje van de kruitvat na) niets mis. Leuk initiatief dat relatieklik.nl (hoorde van mijn achternicht dat ze daar de “ware”gevonden heeft…), maar niets voor mij.. ik vind het wel gezellig genoeg zo!

 2. Marcelino

  Hallo Susan,
  Bedankt voor je compliment (bloos bloos)!
  Ik heb er ook een voor jou: je lijkt me veels te leuk en levendig om partnerloos door het leven te gaan. Ik hoop dat je hem ergens tegenkomt.

  Maar misschien dat een ‘zoekpauze’ je goed zal doen.
  Internetdaten is zeker niet voor iedereen. En het kan inderdaad al snel een soort goedkope profielenkeuring worden. Als je er teveel van verwacht kan het teleurstellend zijn. Maar dat geldt natuurlijk voor ‘zoeken’ in het algemeen. Daar is helaas niet veel aan te doen. Maar je kunt het volgens mij prima naast je andere dingen doen (naar de supermarkt gaan, sporten, oerdansen, feestje etc. ). En je kan het toevallig treffen, zoals jouw achternichtje.

  Veel geluk!

  Groetjes
  Marcelino

 3. ingrid

  Hallo,
  Internetdaten kan toch ook best leuk zijn hoor!
  Denk dat als je niet meteen verwacht dat je de ware tegen komt en je open stelt voor degene waar je mee op date gaat, het best heel leuk kan zijn. Ik heb de ware ook nog niet gevonden maar wel af en toe een erg gezellige date! Kijk dan met plezier terug op een leuke middag of avond die ik anders waarschijnlijk alleen zou hebben doorgebracht.

Post a comment