‘Je valt me gewoon op, hoe doe je dat toch?’

Familiarity creates liking is een bekend citaat uit de psychologie. Vrij vertaald betekent het dat alleen al het regelmatig bij elkaar in de buurt zijn voor een gevoelsmatige band zorgt. En als daar een vleugje aantrekkingskracht bij komt kijken… 1+1=2.

Daarom is het goed om als single vaak bij leuke mensen in de buurt te zijn. Het zorgt ervoor dat iemand jou kan ontdekken. Maar je zult waarschijnlijk wel een beetje je best moeten doen om in de smaak te vallen. Sommige mensen vallen van nature op. Door een mooie bos krullen of krachtige uitstraling bijvoorbeeld. De meesten van ons zien er gemiddeld uit en moeten het hebben van een onze persoonlijkheid. Een paar tips om op te vallen:

- Experimenteer met uiterlijk en kleding: ‘Hee, je ziet er anders uit vandaag…’
- Kijk iemand iets vaker iets langer aan dan normaal
- Wees vaker op plekken waar je gezien wordt: ‘Oeps, tweede keer dat ik je toevallig aanstoot.’
- Wees gelukkig, lach veel
- Zorg dat je het gezellig hebt met vrienden of vriendinnen
- Sta eens vrijwillig achter de tap, een loket of op een podium
- Werk op een plek waar je met verschillende mensen omgaat

Meer lezen?

eKudos Nu Jij

One comment

  1. Quincy

    He Marcelino, interesting topic.Je schrijft in de 2e alinea dat het voor singles goed is om vaak bij leuke mensen in de buurt te zijn. Het is inderdaad dat sommige mensen van nature opvallen, en dat ander er meer moeite voor moeten doen.

    Ik denk dat het prima is om je best te doen om op te vallen, maar nog belangrijker om jezelf te blijven zijn. Als je teveel je best doet om op te vallen, zou je verder weg van je eigen ik te komen te staan. Met als resultaat..je valt door de mand, en mensen zullen je gemaakt vinden.

    De overige tips zijn prima, met name experimenteren met je uiterlijk en kleding. Ik heb zelf mijn haar onlangs gemillimeterd, en de meeste reacties waren inderdaad in de trend van..je ziet er anders uit..

    Quincy

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>