Mirella: ‘Waarom val ik op foute mannen?’

Mirella (34): Ik ben teleurgesteld in de mannen waar ik doorgaans op val. Ze deugen niet, eten buiten de deur en gaan niet echt voor me! Ik wil nu el een keer een serieuze relatie, en kinderen. Ik vind andere mannen vaak zo voorspelbaar en gewoon. Hoe kan ik zo masochistisch zijn steeds weer op zulke types te vallen? Ik wil eerlijk antwoord.

Beste Mirella, je verdeelt de wereld in spannende, foute mannen en saaie, goede mannen. Nogal een eenzijdig wereldbeeld als ik eerlijk ben. Je ziet zwart-wit terwijl de wereld full colour is. Zo heb je saaie mannen die fout zijn, saaie mannen die niet fout durven zijn, goede mannen die stiekem wel fout zijn en foute mannen die eigenlijk goed willen zijn, maar de juiste vrouw niet tegenkomen. Er is echt zoiets als mannelijke variëteit.

Ik vermoed – maar weet het niet zeker – dat je op foute mannen valt, omdat je niet goed genoeg om je heen kijkt en nogal aanbodgericht bent. Zogenaamde foute mannen vallen eerder op omdat ze initiatief nemen en getraind zijn vrouwen te spotten die er gevoelig voor zijn. En eerlijk is eerlijk: veel foute mannen weten hoe ze charmant kunnen zijn. Het is die handigheid die hen toegang verschaft tot meerdere vrouwen, en hen daarom minder ‘bindbaar’ maakt.

Je kunt de mannen de schuld geven, maar je bent nu een volwassen vrouw. Je weet inmiddels best wat er te koop is in de wereld. Ik snap dat je voor de charme en avontuurlijkheid van een foute man valt, maar ook behoefte hebt aan oprechtheid en betrokkenheid. Je kunt mannen heus iets grondiger op hun ‘foutheid’ testen voordat je je weer emotioneel met één van hen inlaat. Hoe? Iets meer g-e-d-u-l-d aan de dag leggen – saai, ik weet het – en iets meer variëteit in de mannelijke soort leren zien en waarderen. Je kunt jezelf daar een beetje in trainen. Misschien is een cursusje vogelspotten wel iets voor je?

eKudos Nu Jij

One comment

  1. Athena

    Interessant en het juiste antwoord. Ik houd wel van de nuchtere kijk van Marcelino. Inderdaad erg zwart-wit: fout-saai. Zo heb ik het zelf ook een hele tijd gezien, dat is ergens ook wel veilig. Zie je wel ze deugen niet en zie je wel of ze zijn weer te saai. Van een foute man overstappen op een saaie man, om tot rust te komen en voor wie jij dan weer een foute vrouw bent, om vervolgens weer in de armen te lopen van een foute man. Want een foute man is zo spannend… Voor een moment dan. Zonder foute man was er leegte en verveling, maar daarna rust, ruimte en opluchting. Mijn eigen leven kreeg meer diepgang. En toen pas ben ik een levendige, leuke, lieve man tegen gekomen. Die vult niet de leegte in me op, maar met hem heb ik het gewoon gezellig!

Post a comment