Esquire’s relatiedokter geeft raad aan een vermoeide man met eigen zaak en ontevreden vrouw


Michel (37): Ik heb een eigen zaak. Als ik thuiskom ben ik te sloom om iets anders te doen dan tv kijken. Ik heb gewoon geen puf om te praten of fysiek te doen. Mijn vrouw baalt daarvan en denkt dat ik haar niet meer de moeite waard vind en niet van haar houd. Hoe kan ik haar uitleggen dat het niet zo is?

Het is jammer dat je niet zegt of de drukte met je zaak tijdelijk is, of dat dit niet meer gaat veranderen. In het eerste geval zou ik haar zo concreet mogelijk duidelijk maken hoe tijdelijk het is, en haar op andere manieren laten blijken dat je er wel voor haar bent: een sms’je, een kadootje, een knuffel of kus. Of iets wat jullie allebei blij maakt, een ontspannen bezoekje naar de sauna bijvoorbeeld.

En in het tweede geval: Ik wil niet de moralist uithangen, maar ik snap wel dat je vrouw er geen fluit aan vindt op deze manier. Als je ergens geen energie in stopt, gaat het dood. Je mag nog van geluk spreken dat ze ervan baalt, en niet haar heil bij de buurman zoekt. Dat betekent dat je nu nog op tijd bent om je zaken wat te reorganiseren. Tenminste… als je blij met haar bent. Het is een typisch mannenprobleem om te laat spijt te hebben door de liefde van je vrouw als vanzelfsprekend te zien. Mijn ex-collega Peter woont om die reden nu tijdelijk in de caravan van zijn ouders. Arme Peter. De Hollandse herfst werkt ook al niet mee.

eKudos Nu Jij

Post a comment